Monday, 10 September 2012

Monday blues~

               Sangat stress satu badan sebab dari hari Khamis lalu sampai hari Sabtu i demam, cirit birit, muntah smua..ni tinggal batuk jer.. flat giler hari sabtu hari tu sebab dah makan pil chi kit teck on (betul ke eja ni?) then minum lak teh o pekat tanpa gula, tapi still sama.. selera makan pun hilang, i mampu makan nestum jer, tapi tekeluar semua..  Kakak i pulak ajak ke hospital dia cakap "jom g hospital, tapi sure ko kena tahan wad then masuk air" terus i xnak..melepak jer kat rumah ngadap tv sambil tahan sakit.

Petua orang lama-lama selain minum teh o pekat tanpa gula, dorang cakap :

  • Roti di bakar menggunakan toster ke tahap rentung sikit (kira ada la hitam-hitam sikit) then, yang hitam-hitam tu kita makan.
  • Makan pucuk jambu muda
Ni semua petua lama, insyallah kurang atau sembuh cirit birit tu.. tapi tidak dibenarkan makan makanan berasaskan kacang masa sakit perut tu atau sesudah perut tu redha dari sakit. Kalau nak makan kekacang, tunggula selepas dua hari..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...