Friday, 27 July 2012

Hari Jumaat yang sedih T_T

               Sangat sedih hari ni, pagi-pagi dah kena maki hamun dek public yang xda manner.  Salah ke cakap elok-elok, sedangkan awak nak mintak tolong orang, tapi bernada tinggi.  Itulah lumrah manusia pabila tiada kesabaran dalam dirinya.

               Tapi tu xdalah sedih mana, yang paling sedih bila syok- syok shopping tuk beli bahan-bahan nak buat biskut raya.. (beli kat Chow Kit, barang buat kuih murah) dah beli dan bayar, kawan i bawak sebungkus bahan kuih i naik motor dulu (sebab naik motor buat 2 round) dia bawak yang ringan manakala dekat i yang berat.  Sedang tunggu kawan i pusing balik tuk ambil i, i pun teringat nak beli coklet compound.. Dengan "pandainya" i pun letak beg plastik tu dekat sebelah budak perempuan yang tengah duduk sambil tunggu kawan dia.  I pun cakap "letak sini dululah" sambil budak tu perhati jer i.

               Keadaan kedai sangat sesak sebab ramai orang datang tuk beli bahan-bahan untuk buat kuih disitu.  I pun mencari coklet compound, then terus Q tuk buat bayaran.  Sambil tu i jenguk-jenguk plastik kat luar, masih ada.  Bila i habis bayar, i tengok plastik kat luar langsung xda.  menangis tak berlagu.. cari kat sana sini xda, tanya orang sana sini pun xda.. then i call my mom citer..ayat yang ibu i cakap "kalau nangis pun barang tu xdatang balik..sabarlah dibulan puasa ni.."

              So, moral of the story, kalau kita sorang-sorang, jangan la tinggalkan barana-barang kita camtu jer..yang penting, jangan percaya kat orang....noktah! hu3.. okalah, sekadar berkongsi kesedihan.. dalam fikiran blank tadi..slamat berbuka dan selamat berpuasa semua  ^_~

Monday, 16 July 2012

Ring, ring~ talifon berbunyi...

                Sudah besarang blog ni.. al maklumlah, sibuk sikit..baru-baru ni i ke Penang tuk menduduki exam..hu3..pening kepala jawab exam tu..ada harapan tuk repeat paper tahun depan ni..ha3..sure pemeriksa tu xdapat baca tulisan i.. walaupun exam open book, tapi sekian jugak nak menjawab soalan tu. Buku yang dirujuk mestilah buku Law, so ayat bebelit-belit la. Ha3..

                Bebalik kepada tajuk, korang semua mesti pernah hubungi sesebuah organisasi untuk bertanya tentang service yang mereka tawarkan atau membuat aduan, betul x? ha..pernah tak bila korang hubungi organisasi tu, susah sangat nak dapat, atau bila dah dapat, dan talian disambungkan sangatlah lamanya xpun susah sangat orang nak jawab. Perasaan korang mestilah sakit hati, dan maki hamun tu sure nak keluar dari mulut korang kan?

                Bagi sesetengah orang yang mengalami situasi ni, sure dia salahkan operator dekat organisasi tu..tapi sebenarnya anda silap, jangan salahkan mereka, dah tentulah panggilan yang masuk tu bukan anda sorang jer yang nak call..beratus ratus..beribu-ribu..nak salahkan person yang tak jawab panggilan tu (contoh pegawai atasan) pun tak boleh jugak sebab kadang-kadang mereka outstation.  Kalau alasan itu benar, tak mengapa..tapi jika dah selalu sangat tak berjawab panggilan tu, agak melampau jugak lah kan??  alasan tak nak menjawab panggilan bagi sesetengah individu yang menjual ikan (selfish) yang dapat i kongsikan ialah :
1) kami sibuk
2) kami bukan operator nak jawab call ni
3) bukan bahagian kami yang mereka hubungi.. asyik salah je, so kami malas nak jawab.

              Bukan nak tunding jari kat sesiapa.. ni juga salah satu nasihat pada diri i sendiri.. kalau kita tak suka orang lain buat kat kita, jadi janganlah kita buat macam tu kat orang.. Penah tengok iklan kat tv fasal talifon yang mana pegawai tersebut membiarkan saja talifon tu berbunyi, dan datang seorang pegawai lain yang tolong menjawabkan talifon tersebut? mesti pernahkan? tu semua ada mesej yang tersendiri..tetapi masih ramai lagi yang kurang sedar akan mesej yang disampaikan dalam iklan tersebut. Jadi, renung-renungkan dan selamat beramal..huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...