Monday, 28 May 2012

Tinggal kenangan~ Al- Fatihah

Idzham (Am) - Al-Fatihah buat arwah
               Mohd Idzham a.k.a Am telah pergi meninggalkan kita semua pada pagi semalam. Terkejut i dapat berita ni dari kawan i, Onet. waktu tu i bertugas jaga booth di Putrajaya keadaan memang bising la sebab da konsert bagai.. then Onet call cakap Am meninggal pagi tadi, eksiden kat highway jam 4pagi.. ninalillahirajioon.. i memang xdapat nak menziarah jenazah arwah ketika itu sebab i bertugas kat Putrajaya.. Jenazah selamat dikebumikan selepas Asar. Semoga arwah di tempatkan di golongan orang-orang yang beriman.. arwah baik orangnya, seorang anak yang taat serta sayang akan keluarganya..dia sorang jer anak lelaki dalam family tu. Walaupun dia pernah singgah sekejap dalam hidup i, namun dia tetap seorang kawan yang baik.. Al-Fatihah


Wednesday, 23 May 2012

Speechless Wednesday



             Nape tajuk macam tu?? sebab memang i speechless dengan apa yang berlaku kat i hari ni.. Tadi i masuk tandas (nature call ha3..) i ternampak sorang minah salleh ni tengah tengok cermin.. i nak masuk tandas cangkung sebab kurang selesa guna tandas duduk ni sebab public toilet.. tapi disebabkan ada umat dalam tandas cangkung, i pun terpaksalah masuk tandas duduk tu..Bila i masuk jer dalam, i ternampak 2 jongkong emas bersama tisu..damn! it's shit man! (ha3.. bukan mencarut, tapi memang benar ada tahi disitu) perkataan yang terkeluar dari mulut i ketika it "SHIT!" terus minah salleh tu pandang i. i nak termuntah kat situ jugak. Tapi apakan daya, i terpaksa pam tandas tu..loya bukan main hanya tuhan yang tahu..seksa batin ku..ha3..

               Sambil pam i pun cakap "siapalah yang xsenonoh ni, berak sendiri pun xreti nak pam" terus ada suara kat sebelah tandas tu bercakap "napa kak?" i pun balas "ni ada umat mana tah xreti nak pam tandas." bila budak sebelah tu keluar, i pun masuk la tandas cangkung tu..geli geleman i walaupun dah pam 2x.. Ini lah sifat manusia dikalangan kita, kadang-kadang muka punyalah cantik, tapi perangai xsenonoh..maaflah yer, bukan nak tujukan pada sesiapa, tapi cuba anda renungkan semula.. itu sebab orang tua pernah berkata "kalau kita nak tau orang tu macam mana, masa masuk rumah, jangan tengok ruang tamunya, tetapi pergilah ke tandas dan dapur..kat situ kita boleh tau tuan rumah tu macam mana orangnyer..hu3..so, for those gurl kat luar sana, biar muka buruk , jangan perangai buruk yer~

Wednesday, 16 May 2012

Lagu & liriknya~

Halooo.. mesti ramai yang suka dengar lagu kan? (ha3.. stupid Q) Pernah x korang mempunyai lagu tema bila bersama dengan insan tersayang? macam pasangan lain, i pun ada juga lagu tema dengan buah hati i..ha3.. (gediknyer..) tapi dalam bercintan cintun tu, pastikan anda faham dan dengar betul-betul lirik lagu, bukan sebab lagu dia yang best, tetapi lirik dia yang perlu kita hayati sebenarnya.. Ada satu kes dimana bf dia bagi lagu Taio Cruz - Break Your Heart dekat gf dia..punyalah baran gurl tu.. ha3.. ni lirik lagu tu

Now listen to me baby
Before i love and leave you
They call me heart breaker
I don't wanna decieve you

If you fall for me
I'm not easy to please
I'mma tear you apart
Told you from the start, baby from the start.

I'm only gonna break break ya break break ya heart. (x4)

Now listen to me baby
Before i love and leave you
They call me heart breaker
I don't wanna decieve you

If you fall for me
I'm not easy to please
I'mma tear you apart
Told you from the start, baby from the start.

I'm only gonna break break ya break break ya heart. (x4)

Woah woah

Theres not point trying to hide it
No point trying to erase me
I know i got a problem
By doing this behavour

If you fall for me
I'm not easy to please
I'mma tear you apart
Told you from the start, baby from the start.

I'm only gonna break break ya break break ya heart. (x4)

satu lagi lagu dari Kanye West - Love Lockdown liriknya:

Im not lovin you
The way i wanted to
What I had to do, had to run from you
I'm in love with you, but the vibe is wrong
And that haunted me, all the way home

So u never know never never know
Never know enough til its over love
Til we lose control, system overload
Screamin no no no no no

I'm not lovin you
Way I wanted to
See I wanna move
But cant escape from you
So I keep it low, keep a secret code
So everybody else dont have to know

So keep your love lockdown
Your love lockdown 
Keepin your love lockdown
Your love lockdown
Now keep your love lockdown
Your love lockdown
Now keep your love lockdown
You lose

I'm not lovin you
The way I wanted to
I cant keep my cool
So I keep it true
I got something to lose
So I gotta move
I cant keep myself and still keep you too

So I keep in mind, when im on my own
Somewhere far from home,
In the danger zone,
How many times did I take for it finally got through,
You lose, you lose

I'm not lovin you
The way i wanted to
See I had to go
See I had to move
No more wastin time
You cant wait for life
We're just racin time
Where's the finish line

So keep your love lockdown
Your love lockdown 
Keepin your love lockdown
Your love lockdown
Now keep your love lockdown
Your love lockdown
Now keep your love lockdown
You lose

I'm not lovin you
The way i wanted to 
I bet no one knew
I got no one new
Know I said im through
But got love for you
But I'm not lovin you
The way I wanted to

Gotta keep it goin, keep the lovin goin,
Keep it on the roll,
Only God knows, if I'll be with you,
Baby im confused,
You choose, you choose

I'm not lovin you
The way i wanted to
Where I wanna go
I dont need you
Ive been down this road
Too many times before
Im not lovin you, the way i wanted to 

So keep your love lockdown
Your love lockdown 
Keepin your love lockdown
Your love lockdown
Now your love lockdown
Your love lockdown
Now keep your love lockdown

You lose(x5)
copy from mr. Google

So, dah terang lagi bersuluh.. maksudnya bf tu xnak la kat kamu tu..he3.. renung-renungkan dan selamat berbahagia.. 

couple t-shirt


Soul + Mate

Ni la hasil i beli secara online couple t-shirt.. RM60.00 sebab custom made.  maklumlah, susah orang badan besar ni..hu3.. tapi pape pun, sangat senang berurusan dengan En. Akram.. sesiapa yang berminat nak beli couple t-shirt ni, leh la berhubung ngan En. Akram di  akram58@yahoo.com atau leh lawati website ni www.couple-shirt.com atau  www.Facebook.Com/CoupleShirt

me & him... couple t-shirt
Soul + Mate = SoulMate


Tuesday, 15 May 2012

Fakta atau Auta : Lelaki berkahwin mempunyai daya tarikan lebih kuat berbanding lelaki bujang

               Benarkah statement lelaki dah berkahwin mempunyai daya tarikan yang lebih kuat berbanding lelaki yang bujang? Jika jawapan anda Ya, berikan pendapat atau sebab kenapa.. hu3..

i dah buat beberapa survey bekenaan taujuk ni.. dan ni jawapan dari soalan i ni :

a) Lelaki dah berkahwin nampak lebih stabil kewangannya berbanding yang belum berkahwin, walaupun lelaki yang dah berkahwin ni xda la stabil mana.

b) Lelaki dah berkahwin ni mudah didekati, kerana disebabkan sifat perempuan yang suka diberi perhatian, maka sifat ambil berat lelaki dah berkahwin ni lebih sedikit. Segala masalah boleh dikongsi dan difahami lelaki berkahwin berbanding dengan lelaki bujang yang beranggapan masalah itu remeh.

c) Sikap lelaki berkahwin yang pandai membuat lawak, serta ayat-ayat yang manis membuatkan para wanita tergoda, gembira dan berasa senang dengan mereka.

d) Cara pemikiran dan kematangan lelaki yang berkahwin lain berbanding yang bujang.

Ramai yang memberi jawapan yang sama seperti yang di nyatakan.  Lain-lain jawapan, mereka kata, lelaki berkahwin ni gatal lebih.ha3.. Apa-apa pun jawapan yang di berikan, 95% menunjukan bahawa lelaki berkahwin mempunyai daya tarikan yang tinggi berbanding lelaki bujang. i buat survey ni, i bertanya pada kaum lelaki dan juga perempuan tau.. So, apa pandangan anda pula???

curi dari mr. google

Friday, 11 May 2012

Jumaat datang lagi : gangguan sexsual

              Yeay! Jumaat datang lagi. esok cuti yer kawan-kawan..  Apa perkara yang i nak share untuk kali ni?? hurmmm.. korang pernah dengar atau alami gangguan sexual kat tempat keja atau tempat belajar x? Meh sini i nak cerita..

Situasi di pejabat 1

Saya suka la perempuan macam awak ni..awak ni memang taste saya.. chubby2.. sedapnyer dapat peluk awak tambah lagi waktu hujan macam ni.

Situasi di pejabat 2

Sedang Milah melihat-lihat baju pengantin di internet, tiba-tiba Achem menegurnya "wah..kalau awak pakai baju macam ni, sesuai sangat sebab senang abang nak selak n masuk tangan" terkedu Milah mendengar percakapan Achem tu

Situasi di pejabat 3

Dengan selamaba Wok mencucuk pinggang Mek yang tengah kusyuk menaip surat.. Mek melatah, lantas Wok menyentuh bahu dan memegang tangan Mek. Mek terkedu dengan tindakan Wok yang kurang sopan itu..

Situasi di pejabat 4

Z menghantar SMS kepada H, dan SMS nya berbunyi "wah, nampak tahi lalat di tengah-tengah gunung awak tu..teruja abang tengok"  H terkedu dengan SMS yang diterima rasa seperti discan-scan tubuhnya..

Situasi di pejabat 5

Spolan menghampiri Gugurl yang sakit kepala, tiba-tiba Spolan memegang leher Gugurl seperti mengurutnya. Gugurl menjerit, tetapi masa itu tiada orang di sekelilingnya. Spolan gelak melihat aksi Gugurl yang memarahnya.

Situasi di dalam lif 

Riff berdiri disebelah Nini didalam lif.ketika itu mereka berdua sahaja. tiba-tiba Riff "mencopot" payudara Nini dengan sepantas kilat. Nini mengambil tindakan untuk menendang Riff, tetapi tidak berjaya kerana Riff berkata "tendanglah, sekali aku pegang kaki kau, senang aku main kau kat sini"

Pada pendapat korang, apa yang perlu mangsa-mangsa ini lakukan?

a) berdiam diri
b) mengadu ngan kawan-kawan
pic dari pakcik google
c) mengadu dengan kaunselor
d) belasah je mamat tu
e) jawapan korang sendiri

Tapi kebanyakan orang juga turut menyalahkan perempuan kerana cara pemakaian mereka.  Ada betulnya kenyataan itu, tetapi ada juga sesetengah mangsa yang berpakaian sopan, namun masih diperlaku seperti itu..

Thursday, 10 May 2012

outdated event~ lawatan ke NSTP, MSU & Rumah Limpahan Kasih


            Okay, apa yang outdated? i bawa student ke NSTP di Bangsar pada 29 Mac 2012 ari tu.. so, ni la pic2 yang ada..

NSTP~ sampai sudah..




sesi perkenalan & soal jawab dengan pegawai NSTP

pic blur la pulak..

petukaran maklumat

Art Gallery di NSTP.. 

 





time to leave~ bye2 NSTP


Selamat datang ke Rumah Amal Limpahan Kasih



aktiviti untuk anak-anak yatim

membina graf kehidupan..






                           ni bukan anak yatim.. tapi anak sukarelawan yang keja di rumah ni.. comel sangat ^_^

selesai sudah lawatan untuk hari ni

bermalam di Intekma Shah Alam..
bosan duduk di hotel, student ajak lepak ke i-city.. layan kan je..





     


Lawatan 30 Mac 2012 ke Malaysia Science University (MSU) untuk pelajar IT / programming.

barisan staf di MSU..

makmal komputer


pameran / bilik untuk pelajar medic  

selain dari lawatan ke makmal, kami juga dibawa melawat ke gim, swimming pool dan banyak lagi..tapi tempat yang paling i x boleh lupa.. mereka bawa kami ke bilik mayat dan forensik.. damn~ memang i xboleh lupakan perkara tu.. lepas je lawatan ke sana, terus mereka bawa kami untuk lunch..aduss xda selera i nak makan. bak kata student "makanan ni rasa mayat" ha3.. i loya sampi kesudah.. nasib la ada buah oren.



bye2 MSU


   






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...