Thursday, 19 April 2012

welcome to a new life~



           Bersarang sudah blog ni..muahahahaha.. sibuk sangat dengan kursus terakhir di KPT, punggah-punggah barang tuk pindah dan macam-macam lagi.. Sekarang i dah ada di KL and the new life begin~ mula lapor diri di Putrajaya pada 16 April 2012, kemudian dapat penempatan di KL.. esoknya 17 April bermula sudah pekerjaan di tempat baru... semuanya baru kecuali bangunan tempat i keje je y lama..muahahahaha (maaf terkutuk)

          Kat sini suasana xsama ngn tempat lama, dah xboleh nak online FB dah..sebab dorang block terus (nasib kat umah ada line tenet..guna cik M punya) dan bermulalah kehidupan sebagai sebahagian dari warga kota metropolitan yang mana keluar rumah xnampak matahari, dan balik pun xnampak matahari..hu3..jem sana sini..sesak sana sini..penuh warga asing (sekarang mana-mana pun ada) 

             Hari ni 19 April 2012, macam biasa i keluar rumah jam 7 pagi nak pergi keja.. sampai je kat Pasar Seni i pun cari la kedai mamak nak break first.. rindu lak kat mamak Penang kan..hu3.. i order mee hoon goreng dan teh tarik kurang manis.. bila sampai je makanan tu, fulamak..kurang sedap lah pulak..xsama macam kat Penang, mamak tu masak sedap jer. so i pun makan sikit jer.. dalam pada tu, i tengok ramai jer orang pakai payung (tetiba rasa pelik sebab tadi elok je cuaca) rupa-rupanya memang betul hujan..jam kat tangan menunjukan jam 7.50pagi.. so nak xnak i pun bayar dan redah jer la hujan.   masa nak ke Daya Bumi (dalam keadaan rushing) i bertembung ngan sorang lelaki (nampak cm remaja) i pun berdehem sebab batuk xelok lagi.. tiba-tiba, dia marah macam nak pukul i. nasib sempat i elak, kalau x, xfasal-fasal je kena debik pepagi ni.  hurmmm dah la basah kuyup kena hujan, lupa pulak nak beli air mineral. Tapi masa tunggu nak melintas, adalah sorang umat ni bagi i tumpang berteduh bawah payung dia.. Thanks buat minah tu, cian dia kata tengok i berhujan..hu3...Ni dah naik pening kepala sebab kena hujan, hope xda la kena demam cz baru jer baik dari demam.

4 comments:

  1. huhu..selamat berkerja di tempat baru ye dina...moga semuane selamat ^_^

    ReplyDelete
  2. Cian u.. Nanti free g lah ambil kelas tambahan (Taekwondo).. Boleh debik balik mamat sewel tuh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha3.. i xreti la nak ambik..klu u ada ok jugak

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...