Thursday, 5 April 2012

Outdated event : Jom Masuk "U" anjuran KPT

            Jom Masuk "U" anjuran KPT yang berlangsung pada 18 Feb 2012 di Sunway Karnival Pulau Pinang mendapat sambutan yang sangat baik.  Kenapa tajuk i Outdated event? sebab event ni dah lama, dan baru sekarang i nak tulis dalam blog i ni..biasalah kekangan masa..hu3.. macam-macam University & Kolej ada pada masa pameran ni.. i pula duduk di both Politeknik untuk mempromosikan Politeknik ni kepada pelajar-pelajar tingkatan 4, 5 dan juga lepasan SPM.  Ramai sampi sesak nafas dibuatnyer.. Pelajar-pelajar Politeknik juga turut membantu menjayakan promosi ni.. dari 3 buah Politeknik.. Politeknik Balik Pulau, Politeknik Seberang Perai & Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah (Kedah).  Manakala our otai Politeknik Premier ialah Politeknik Ungku Omar (Perak).

           Dari promosi ni, pelajar-pelajar dapat tahu info lebih lanjut mengenai Politeknik, Kolej & University yang mereka inginkan.. caranya mudah jer.. beli No Pin dekat Bank Simpanan Nasional (BSN) dengan harga RM10.60, kemudian masuk ke laman web www.upu.edu.my dan pilih TVET bagi Politeknik, manakala IPTA untuk Politeknik Premier & University.  Bagi pelajar yang masuk ke Politeknik, untuk pengambilan sesi Julai, anda perlu isi borang di UPU sebelum 1April.  Bagi kemasukan Disember pula perlu ke laman www.politeknik.edu.my.

           Yuran bagi setiap semesta untuk Politeknik ialah RM200.00 manakala yuran asrama RM60.00. bagi yuran lain-lain bergantung pada Politeknik tersebut tetapi had makximum adalah RM600.00.  Cewah.. siap buat pormosi lak kat dalam blog ni..almaklumlah, dah biasa buat promosi kat sekolah-sekolah.. he3.. so, kat bawah ni da beberapa keping pic i ke event tu.. dapat lak jumpa kawan i dari KPT & JPT si Dino & Zaidi

bersama loke & pelajar

si Dino & Zaidi yang suka mengusik

meh la beramai-ramai..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...