Friday, 9 March 2012

Kursus i-Kreatif 2012

            Lamanyer tak melawat blog ni..hu3.. maklumlah sibuk sikit dengan program dan kursus.. lebih kurang seminggu i g kursus di Port Dickson.. nama kursus yang i masuk ialah i-Kreatif anjuran Kementerian Pengajian Tinggi.. Memang terbaik n best sangat kursus tu.. kursus tu diadakan kat Permaisuri Resort, Port Dickson. Meh la tengok pic ni..hu3..

view dari pandangan atas 

ruang tamu                           ni la pantai sempadan 
                                         Negeri 9 & Melaka


         First aktiviti yang kitaorang buat pada malam pertama kursus.. "imagine cooking" kami diberi kertas, gunting dan pensil kaler untuk membuat bahan-bahan masakan kami.. so, dah nama pun kursus i-kreatif, jadi ikut kreativiti group masing-masinglah.. group i buat "masakan ikan masak 3 rasa" hu3..sangat-sangat sporting group i yang ni..



kat bawah ni.. pic untuk hari ke-2..



hari ke-2, kami telah diberi sehelai kertas yang hanya ada tiga bentuk geometri sahaja iaitu segi tiga, empat segi tepat dan dua bulatan..dengan daya kreativiti masing-masing, kami perlu menjadikan sehelai kertas yang mengandungi lukisan geometri itu kepada sebuah lukisan yang menarik.. jadi, inilah hasil dari setiap peserta..






masih hari ke-2.. sesi petang.. tugasan adalah.. "play doh" ikut kreativiti group.. tetapi ikut tema yang diberi.. group i kena buat ZOO...hue3..



hasilnya..

tema zoo, kota metropolitan dan pulau idaman..

            Ni hari ke-3 kursus.. tugas yang diberi adalah mengikut rentak yang diberi oleh "sifu" kami, kemudian dengan daya kreativi group kami perlu buat step sendiri tapi masih mengekalkan rentak yang diberi.. nama tugasan ialah i-Rentak.. ha3.. video ni dah di cut permulaannya..cz i'm totaly lost step..biasalah masa yang diberi hanya 30minit untuk reka rentak sendiri..nak ingat rentak asal pun susah..muahahaha..



waktu lunch, leh la pulak nak snap pic..

brangan jadi model jap





kat bawah ni adalah aktiviti sebelah petang.. hari pertama ada senam robik, hari kedua bola tampar bagi gurls n futsal bagi guys.. n aktiviti sukaneka pada hari ke-3..aktiviti seronok seperti cari harta karun dan bina istana pasir..hasil group kami..

gigigasi nak musnahkan istana pasir!!!

istana pasir ketam 

            Ni adalah hari ke-4 iaitu hari terakhir kursus kami.. tugas yang terakhir di beri adalah "Role play" kami perlu membuat lakonan berdasarkan masalah yang di beri oleh "sifu" kami..dan group i mendapat tajuk "tanggungjawab" dimana pekerja tu telah menghilangkan sebuah dokumen penting, time tu pulak bos dia mintak dokumen tu..so, apa yang patut pekerja tu lakukan.. dalam video ni, i sangat gediks.. menjadi seorang pekerja yang gedik dan sengal..muahahahaha..



so, hari terakhir.. ni lah peserta-peserta yang join kursus i-kreatif bil1/2012.. memang terbaik~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...