Tuesday, 31 January 2012

Did you know?


Dapat MMS dari Maxis.. owh, baru ku tahu..

Aktifkan fungsi otak kanan & otak kiri anda


I ada terbaca satu buku ni, lebih kurang macam buku Psikologi. Artikel ni agak menarik sedikit sebab ia melibatkan fungsi otak kanan dan juga otak kiri kita. So, cubalah baca yer..

Nasi goreng cendawan

nasi goreng cendawan

Bahan-bahan:
  • sepinggan nasi putih sejuk (sorang makan)
  • cendawan tiram (atau nak letak cendawan butang pun boleh atau campur2 cendawan pun boleh)
  • sedikit lobak merah - potong ikut suka, i hiris2 jer
  • 3biji cili padi (ikut suka pedas) - ditumbuk
  • 2 ulas bawang merah - ditumbuk
  • 2 ulas bawang putih - ditumbuk
  • sedikit daging ayam / daging (i letak bebola ayam sebab xbeli daging ayam..ha3..)
  • 1sb sos tiram
  • garam secukupnya
  • sedikit minyak untuk memasak
* kalau nak letak sedikit kuib pati ayam/ikan bilis pun boleh..

Cara-cara:
  • panaskan minyak, kemudian tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk.
  • setelah naik bau, masukan daging ayam/daging (i letak bebola) dan gaul seketika.
  • setelah daging agak masak, masukan pula sos tiram, cendawan dan lobak. kemudian gaul.
  • perasakan dengan garam, (time ni juga boleh masukan kuib pati ayam.ikan bilis)
  • masukan nasi, gaul dan biarkan ia masak..
senangkan? ni namanya resepi suka-suka hati dari i.. hu3.. tapi, sedap jugak (puji diri sendiri)


Monday, 30 January 2012

Sorry my friends

Oh, my dear friends...
Sorry to be selfish..
coz sometimes we need to be selfish to achieve what we want..
what we want is all the best for our own life..

selfish..
don't u blame it my dear friends..
coz sometimes u also became selfish to achieve what u want..
and in the same reason,
u want the best for your life..

Oh, my dear friends..
Sorry to hurt u with all the lies and all the broken promises that we've made..
coz it's all the "selfish" that tell me to do that,
coz the "selfish" tear us apart..

but, please..
don't just blame the "selfish",
bcoz, without "selfish",
we not a human...

apa aku merepek ni...lalalalala...

Anugerah Juara Lagu ke-26

         
              Cerita mengenai AJL 26 semalam... dah basi ke? belum lagi masih suam2 lagi berita ni..hu3.. apa komen anda mengenai AJL 26 semalam? komen i tuk kali ni :

1) Kosep air kali ni memang terbaik...
2) Pemenang AJL 26, Awan Nano-Hafiz memang patut pun dia menang sebab vocal dia mantop!!
3) Sempoi je baju si Hafiz tu, tapi leh menang.. dak2 opis cakap "lepas ni, mesti AJL27 artis2 pakai baju sempoi (t-shirt ngan track suit jer) hu3..
4) Kenapa Najwa Latif nyanyi lagu Cinta Muka Buku tu laju sangat? macam guna speed 180km/j jer..hu3.. mayb di nervous kot? tapi pape pun, ok gak persembahan dia, still enjoy.
5) Suka tengok persembahan Sungai Lui dari Aizat (sebab ada org wat seni pasir) hu3..
6) Adakah sebab Remy Ishak muncul dalam nyanyian Alyah-Kisah Hati, menyebabkan Alyah menang persembahan terbaik???
7) Overall, enjoy je dengan AJL kali ni.. tapi bila dengar lagu Awan Nano, teringat Johan raja lawak tu nyanyi "nano nano nano...." he3..sangat lawak..

Thursday, 26 January 2012

new design

            Hu3.. semalam sebelum balik umah, i saje je ngada2 nak wat design baru tuk blog i yang busuk ni.. dan ternyata, ni la hasilnya..hu3.. cute x? perasan jer kan? lantaklah, janji aku puas hati. bahahahahaha..

            Pagi tadi dengar radio Red.fm cerita mengenai orang yang annoying.. so, i pun send la sms bagitau fasal office mate i yang annoyed tu.. but xkeluar lak cz i send lewat.. bahahahaha.. lantak la, janji i puas..anyway, peace ya!  

Wednesday, 25 January 2012

pepatah hari ini..


            Lama gak menyepi, maklumlah cuti kan.. Hari ni nak share apa ek? xda benda yang menarik juz nak share kata-kata ni...
Agama menjadi sendi hidup
pengaruh menjadi penjaganya..
Kalau tidak bersendi, 
runtuhlah hidup dan kalau tidak berpenjaga,
binasalah hayat.
Orang yang terhormat itu kehormatannya sendiri melarangnya berbuat jahat..
~ pepatah Arab...

pic from google








Friday, 20 January 2012

words on Friday

            Hu3.. tajuk xboleh blah.. semperna ari Jumaat yang indah ni, i juz nak bagi ayat motivasi sikit kat korang semua and diri i sendiri.. walaupun korang dah biasa dengar, tapi silalah baca..hu3..

            "Kurangkanlah bercakap, kerana setiap percakapan kamu itu boleh mendatangkan musibah" hu3.. ayat nak berapi kan? cuba renungkan ayat tu. ada benarnya kan? bukan nak larang dari bercakap, tapi kurangkan kerana kadang-kadang kita tidak sedar butir-butir percakapan kita itu boleh menyinggung perasaan orang lain. Tambah pula kalau bercakap sambil melantangkan suara dengan sengaja (seperti dibuat-buat). Kalau jumpa orang macam ni, sumbat je mulut dia dengan tempayan..he3..

            Okay that all for today.. apa-apa pun peace v(^_^)v

Friday, 13 January 2012

knowledge on Friday


            Ceh, tajuk xleh tahan..ngeh3.. di pagi Jumaat ni, i nak kongsi satu rahsia.. makanlah biskut Oreo..ha3.. xdalah, ni juz i ternampak satu artikel yang berbunyi "Siput mamapu tidur selama 3tahun" ye betul, 3tahun.. anda xpercaya? percayalah.. hu3.. sebab i dapat MMS dari Hotlink he3..

Sunday, 8 January 2012

worst thing i ever had in new year 2012

            Argghh!!! stress giler.. ingatkan tahun baru ni ok la, tapi baru jer masuk tahun baru dah macam-macam worst thing berlaku. Masalah kat tempat keja teruk, tambah dah ada skim baru ni, i xtau nak buat apa sebab tugasan baru belum diberi lagi.. so, i pun juz jadi customer service macam biasa n at d same time i tolong buat program tuk unit kaunseling. itu pun dah jadi buah mulut orang lain kata i xda keja.. Damn!

           Tambah lak dengan tu, jam hadiah buzday i tahun lepas, baru lagi dah pecah lak cermin dia..aduss xfasal-fasal i kena beli jam baru.. uhuk, uhuk T_T hurmmm.. hope lepas ni akan lebih baik dari hari-hari semalam.. n i hope lepas ni i dapatlah tukar..bosan dah ngadap muka orang yang xsuka kita ni..he3.. alamak, sok kejalah pulak~

Wednesday, 4 January 2012

''CONTEST MY BESTFRIENDS FOREVER by CIK AYU"


nak join? klik la banner kat ats tu..
pic yang dipetaruhkan



~



~



~



~



~



~




dari kiri : Nurul, Anny, Ninie, Mas, Ali (myself), Mimah & Zaidy.. 
reunion at MidValley.. AeU in our memory~
Age just a number, but friend are forever :)


so, i nak tag:


sesilalah join yer~

Tuesday, 3 January 2012

Happy New Year 2012


            Selamat tahun baru..hu3..lamanyer i bercuti, bukan je cuti rehatkan minda malah cuti dari menulis blog.. hari ni hari pertama i masuk semula ke office setelah seminggu lebih i cuti. Dapat bos baru, dapat juga tugas baru.. tapi hari ni i xjalankan lagi tugas baru.. malas teramat sangat bila nak balik ke Penang semalam, sayu jer nak balik..ha3..


            Semperna tahun baru ni, apa azam korang? azam tahun lepas dah langsai lum? i azam tahun lepas memang xda, tapi genap jer umur 26tahun bulan 12 hari tu, dah selesai gak azam i..hurmmm.. azam i tahun ni? i nak "SLIM" ye, betul slim..nak mulakan diet n jaga pemakanan..cewah..hu3.. selain tu, i nak ambek kursus kawen, ye la umur pun dah meningkat ni.. yang palin memalukan, baru tahun ni nak ambik lesen kereta..ha3.. nak besaing dengan adik i yang baru lepasan SPM tu.


            So, apa jua azam tahun baru korang, i harap terlaksana yer.. errr.. lagi satu i harap i dapat tukar ke KL..bosan dah duk Penang ni..ha3..  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...