Thursday, 22 December 2011

SBPA = Skim Bodek Pegawai Atasan

       Wah..lamanyer xjenguk blog ni.. maklumlah g kursus dari 8hb sampi 10hb.. pastu lak cuti sampai 14hb..he3.. balik je dari cuti, banyak keja kena settle.

            Pening kepala dengan sistem baru ni SBPA.. dengar taklimat makin lama makin xfaham..hu3.. apa y i faham, SBPA ni sama dgn Skim Bodek Pegawai Atasan sebab kenaikan semua bergantung pada markah yang akan diberi oleh pegawai atasan..

             Disebabkan i nak bercuti minggu depan, i terpaksa sign jugak borang opsyen tu.. baru je sign pagi tadi, dah dapat berita "SBPA ditangguhkan" ha3.. tapi xpe, sesiapa yang dah sign, borang tu dia hold (alamat tah bila aku dapat tukar ni) tapi yang kelakarnyer, bila dah tangguh, sure la gaji baru pun tangguh.. bila dengar je berita ni, ramai yang meng"horrey"kan.. tapi bila cakap bab gaji, semua mengeluh.. ye la, xdapat nak merasa gaji baru.. bagi i, tu semua rezeki.. kita tunggu jer apa kesudahan cerita fasal skim ni.. nak tau lanjut, klik kat sini yer..

Wednesday, 7 December 2011

House of Pines Boutique Contest

            Hari ni genap sudah entry i yang ke-100 n genap jugak Followers i 50 orang (ha3..kelakar2 tu pun nak bgtau org) Esok pula genap lah umur i 26tahun..he3.. so, for this entry i juz nak join contest dari House Of Pines Boutique ni.. nak join? meh ler kilk banner kat bawah ni..

Hope ada luck kali ni..ha3..

Tuesday, 6 December 2011

MAK DARA FABULOUS GIVEAWAY


Nak join GA ni? klik banner kat atas tu yer..

Tajuk Filem yang i nak bagi :


~


~


~


~


~


~


Story About A Girl.. boleh?  ha3.. kira dalam melayunyer Kisah Seorang Gadis..
cewah.. macam tah pape jer.. sebab i da gak bercita2 nak tulis cerita fasal tajuk ni.. kisah perjalanan hidup seorang gadis.. tapi bahasa melayu i ni teruk gak.. bahasa Inggeris pun sama ha3..

Thursday, 1 December 2011

Perbezaan sebelum masuk keje gov n bila dah masuk keje gov..

            Ha3.. betul orang cakap bila keje gov ni, mesti mok.. n kini terbukti bila i tengok perbezaan penambahan berat badan & perubahan bentuk badan i y kini kian bulat..muahahahaha..



           Yang before tu, pic masa tahun 2009. masa tu i keje swasta.. slim jer..hu3.. yang after tu, adalah i yang sekarang 2011.. i start keje gov ni April 2010..sebelum tu berat badan 63kg (kira berat jugak) badan masih ada cutting.. Then, i baru je keje gov 4bulan, berat badan i naik jadi 67kg.. dan sehingga kini..baju2 dulu, langsung dah xmuat..kalau paksa pakai jugak, nampak segala benjol2 macam burger Big Mc lak..ha3.. hurmm.. rindu r nak macam dulu.. tapi tah bila la ye?

"percutian 3hari 2malam" yang ke-2

            Wah..letihnyer.. baru je hari tu balik dari Alor Setar, dah da program bawa student ke Melaka..(28-30 Nov) Tinggal kat Ismah Beach Resort, kira ok tempat dia.. lepas tu macam biasa, jalan2 kat bandar Melaka.. hari last pula lawatan ke Dell di Cyberjaya.. bz nyer.. pas ni tunggu "percutian 3hari 2malam" lagi di Felda Terolak tuk kursus Team Building pula.. letihnyer...

hari pertama di Ismah Beach Resort

jom men hula hup..ha3..

Fire Camp.. 

hari ke-2 di Melaka

5minit = RM4.. kalau xreti bawak basikal cam i ni, leh r nek yang ni..ha3..


chu chu train..

3orang yang xda keje..

ni lah bilik kami..

last day.. sebelum bertolak ke Dell

sesi photo shoot 

leh jadi model x? bahahahaha..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...