Sunday, 27 November 2011

Percutian 3Hari 2Malam yang pertama, jumpa Achong, Mamat Sepah & Radhi Khalid

           Hari ni habis dah kursus ISO9001:2008 kat Hotel Grand Crystal, Alor Setar Kedah.. "percutian 3hari 2malam" yang pertama dah pun selesai.. tinggal "percutian 3hari 2malam" yang ke-2 bermula esok di Ismah Beach Resort, Melaka pula..ha3.. hurmm.. i baru jer baik dari demam, dah ari jumaat i kena sesema n demam semula..ni nah elok sikit, tinggal batuk n sesema jer..larat ke xesok ni? kul 6pagi dah kena gerak...

           Masa lunch tadi (kira sebelum chek out) i ternampak beberapa kelibat artis kat luar hotel tu.. nak tau i nampak siapa? he3.. pelawak Malaysia : Achong, Mamat Sepah & artis otai, Radhi Khalid... sempat gak i gagahkan diri nak bergambar dengan Achong.. ha3..muka sakit jer y terpampang dalam pic tu.. Achong leh lak wat lawak "kalau nak bergambar dengan saya kena bayar RM3 tau" yang xboleh blah, dia ambil Hp BB dia nak snap pic i, i gelak n cakap "saya nak snap pic ngan awak" dia pun gelak..then jadi la pic i yang nampak muka orang sakit..


~




~



~



~



with Achong.. ha3..muka budak sakit i teserlah even dah makeup tebal (macam xmake up jer)



yang pakai baju merah tu Mamat Sepah, kelabu tu Achong..snap dari dalam hotel..he3.

             Cerita pula fasal kursus i, alamak ~ sangat blur n xtau nak cakap apa dah.. dalam mind set "switch off" tambah pula ngan i sesema n demam, lagi lah menjadi2 blur nyer..bila penceramah tanya, i jadi macam tin kosong..ha3..


ISO, Audit dalaman... cara2 nak jadi Auditor yang berjaya..

ni first day i sampai di Hotel Grand Crystal..


Saturday, 26 November 2011

candid time contest - by muna


nak join? klik pada banner kat atas..

nak tag:

ni pic candidnyer...


nabil ngan onie nyer..



Thursday, 24 November 2011

Selamat Tinggal~

            Wah... esok bermulalah "percutian 3hari 2malam" di Alor Star (kursus audit-ISO) ha3..bosan2..habis weekend i. lepas tu sambung lagi "percutian 3hari 2malam" di Melaka (kena bawa student) sedih2.. memang lah best dapat keluar dari office, tapi xbest bila kena berkursus time cuti.. rancangan nak tengok wayang Puss in The boot bersama-sama S xkesampaian..terpaksa tunda 3 Dec ni.. hurmm.. apa pun, senyum jer la..

Wednesday, 23 November 2011

Teruk betul warga indon ni

            

            Ha3.. jahat sungguh tajuk entry i kali ni.. masih ingat lagi kemenangan skuad Harimau Muda kita dalam sea games ari tu? even i ni kurang minat bola, tapi i tengok jugak separuh masa pertama game tu.. i xleh tengok bola ni sebab boleh wat i heart attack n darah tinggi. ye lah, kena lak tym nak masukan gol tu, pemain y kita sokong xberjaya masukan gol sure lah sakit ati..bila pihak lawan masukan gol, bertambah2 sakit hati..ha3.. tu y dimaksudkan i kat sini.. Tapi apa-apa pun, tahniah kepada mereka.

           Semalam i tengok berita, i terdengar yang rakyat Indon ni mencaci, meludah dan wat macam rusuhan masa skuad Harimau kita nak bermain time tu.. siot betul.. dah tu, lepas skuad harimau kita menang, orang indon tu xpuas hati tuduh pemain Malaysia ambil dadah.. disuruhnya buat ujian air kencing.. belum sempat lagi mereka nak sambut kemenangan, dah orang indon tu buat macam tu.. xcukup lagi, masa bersalaman, semua pemain indon tu blah macam tu jer, hanya yang tinggal sorang pemain import (klu xsilap) yang bersalaman dengan pemain Malaysia.  yang paling menyedihkan, waktu mereka nak nyanyikan lagu kebangsaan, warga indon ni, xda sekor pun yang hormat nak berdiri, semua duduk dan ada yang menangis dan ada yang marah sebab xpuas hati..

           Yang paling sakit hati, dalam Facebook, ada kawan i post beberapa laman FB orang indon / group indon menggunakan gambar Tun Dr. Mahathir yang diedit (letak blusher-seolah-olah macam badut) dan dengan nama "anti Malaysia" (kalau xsilap, sebab dah lupa..ha3..short term memory lost) mengutuk serta menghina Malaysia.  Mereka juga turut menyeru rakyat2 indon supaya boikot produk2 Malaysia seperti Telekom, Air Asia.. Upin Ipin...dan banyak lagi..kejam sungguh. Mereka juga turut bangga menceriatakan seorang pelajar indon membakar jalur gemilang kita di depan guru Malaysia yang datang membuat lawatan di sana.  mereka cakap maruah negara sudah tercalar, namun guru tersebut tidak dapat membuat apa-apa hanya tertunduk sedih.  Mereka juga melebel Malaysia sebagai "maling" dan "anjing".



           Kadang-kadang rasa orang indon ni xbersyukur, xsedar yang segelintir rakyat mereka datang secara haram untuk bekerja di Malaysia.  Ni nak tuduh yang bukan-bukan.. hurmm..renung-renungkanlah..


Friday, 18 November 2011

Si Tudung Tweet


            Haloo.. lamanyer xup date blog, sebab bz sikit nak dekat hujung2 tahun ni.. kursus sana, kursus sini.. program sana, program sini. Ni pun masih xsiap lagi proposal nak bagi bos sign, banner pun xdesing lagi..adoilar..kena rush2 sebab program tu stat 28hb ni sampai 30hb.. tapi y xsyok, cuti i dah di ambil..kena g kursus 25-27hb bukan syok pun, sebab my weekend plan dah hancusss.. (T_T)

            Okay2.. sebenarnyer i nak kongsi satu cerita ni, korang tengok xcerita "si Tudung Tweet"? Syok betul citer tu, memang terbaik~ memang betul yang tertutup itu indah tapi lagi indah kalau hati pun tertutup dari hasrat dengki dan prasangka buruk.. itu mesej yang nak di sampaikan sebenarnyer (betul ker?) lagi satu, betul kata bapa Zubaidah tu "kena bersederhana dalam pemakaian tudung, ni baju ketat sana, ketat sini, singkat sana, singkat sini..serupa xpayah pakai" betul kata2 tu, sekarang ni i tengok memang banyak fesyen bertudung, cantik, tetapi yang salahnya, pakaian yang ketat, seluar yang ketat.. I sedar, i ni pun bukan bertudung, mana layak nak cakap ni semua.. tapi, betulkan, kalau bertudung, biarlah "ikhlas" bukan sekadar berfesyen dan nak mengikut-ikut.

             Tapi apa pun, one day i'll ware d hijjab n hopefully i pakai ikhlas dan betul2 nak berubah.. insyallah.. so, apa pun, cerita dari Liyana Jasmay tu memang terbaik kan? thumbs up

Monday, 14 November 2011

Friday, 11 November 2011

Segmen Final Hope | Santai Blogger




ternampak segmen ni dari page terjal bicara so saje2 nak join gak segmen ni..jom join.. klik banner kat atas y cute tu..

kenapa url i alinaughtygurl.blogspot.com? sebab ali nama i, naughty sebab i ni nakal (tym muda2 dulu) ha3.. gurl sebab i perempuan..ngeh3..

sekarang nak tag:

Wednesday, 9 November 2011

Saja nak menggatal...


            Masih mencari cara nak wat smoky eyes tuk orang yang bercermin mata.  Ha3.. saja nak menggatal, ye la nak gak melaram skali skala.. ada sesiapa yang leh share page tu tuk i?  hurmm.. nak jugak cari cara nak mix & match pakaian.. (maklumla, i ni xreti nak berfesyen.. baju belambak2 dalam almari..bosan dah..) puas dah search, tapi result xmemuaskan..

           So, kalau u all ada page tu, leh x share dengan i? he3.. thanks :)

Segmen: Fathiah Tak Jumpa Blog

jom join segmen ni..klik banner kat atas tu.. nak tag

Jom tempek blog di blog Chegu Zubir


Chegu Zubir


Jom join segmen ni..klik banner di atas..

http://alinaughtygurl.blogspot.com



Malang memang xda bau..

            Lepas kes charger laptop meletup, sekarang ni pulak hal lain y berlaku.. charger dah ganti yang baru, tapi ni skrin lak yang wat hal.. adussss... sengal betul.  nak repair dalam RM400++ dari repair elok beli yang baru, senang..ha3.. ye la, laptop 1Malaysia yang kena byr RM150 jer..so, xbebaloi kot klu nak repair.. ngeh3..


            Hari ni demam dah xda, juz sesema masih ada, batuk pun.. panadol soluber tu dah xda rasa apa dah.. badan macam dah xleh trima jer panadol tu, bukan jadi penawar dah, cm dah jadi racun..ha3.. ye r, kahak yang keluar ada darah.. myb panas dalam kot.. nak g jumpa Dr. cam malas jer (sebab penakut) ha3.. so, sakit tanggung sendiri..

Tuesday, 8 November 2011

Demam..


            Sedihnyer.. dari hari Jumaat lepas sampi hari ni masih xsihat.. sesema xhilang2.. telan pandol soluber dah 7biji.. batuk dah makin teruk..demam dah ok..pening xpayah cakap berpinar2 rasanya.. ingat nak ambik mc hari ni.. Tapi dah 2org customer service dah mc, xkan lah pulak i nak mc.. so, terpaksa lah gagahkan diri g keje.. :'(

            Hurmm.. suara macam itik serama jer bila jawab fon call..ha3.. lantak r, muka ni dah bagi make up tebal pun orang masih nampak pucat.. halalalalala.. nama pun sakit kan? ni nampak monitor pun kecik, besar, kecik besar..hurmm.. klu teruk,esok mc jer..ngeh3..

Saturday, 5 November 2011

charger laptop meletup

            Sedihnyer xdapat nak on9 n berblog kat umah..terpaksa curi2 guna pc office..xbest guna office punya, sebab xprivacy langsung..nak upload pic pun susah. :'(

            Hari Selasa ari tu (2 Nov) i g kursus Etika & Protokol..ha3.. terbaik~ wat kat Regency Jerai Hill Resort kat Gurun, Kedah.. sepatutnya kursus ni kena buat lama sikit, baru dapat banyak ilmu masuk..rasa kejap sangat kursus ni.. ye la 2hari 1malam jer..banyak i belajar dari penceramah ni.. ni blog tuan haji tu... etika & protokol Tapi yang sedihnyer, masa dalam bilik, i on my lappy, tengok betri low pulak.. so i pun plugin r charger kat suis, bila i on jer, terus POM! meletup, n black out kejap bilik tu..wah.. nasib xkena muka n tangan i tym tu.. sedihnyer...




pokok tuk dijual..harga terbaik~


jom naik..

nak g spa?






kabus atau awan?


dekat branda

ni la bilik kami..

last day

Thursday, 3 November 2011

SEGMEN | PENCARIAN BLOG FOLLOWER BAWAH 500

 ternampak segmen ni dari page mimi so i pun join ler..sebab follower pun brapa jer..hu3..
so, kawan2.. silalah klik pada baner di atas.. (hanya pada yang ada 500 follower kebawah jer yer)

Jom Join Bloglist Lighta Shadowee




hu3.. mencuba nasib.. jom join.. i nak tag

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...