Saturday, 1 October 2011

perkara yang x diduga

           Jumaat (30 September 2011) - he3.. siap bertarihk2 g.. I n L g jumpa S, lagi pun memang i n L ada keja sikit kat tempat S. so, waktu lunch we all g lah lepak kat Sunway. lepak punya lepak, mestilah da adegan shopping..he3.. i dengan S nampak hand beg yang agak ok lah kami rasa.. harga y terpampang kat kedai tu 1=RM29 2=Rm50 so kami bercadang beli hand beg yang sama juz warna yang lain. i ambik warna dark brown, S pula beli warna light brown..


ni lah hasilnya.. tapi yang kami pelik harga kat beg tu RM34.90, tapi bila tengok seluruh kedai tu, semua harga 1=RM29 2=RM50 so kami assume harga beg tu pun sama. so kami minta beg yang baru, promoter tu cakap dah habis tinggal display jer. kami pun rembat je lah sebab fikir RM25 jer sorang. bila punch, promoter tu cakap RM60. ciss apa yang terjadi:? i pandang S, S pandang i. so ngan malas nak berkata apa2, kami pun bayar jer..


          Tak habis dengan tu, lepas balik keje, i teman L ke Sunshine pula. L sibuk make up tuk snap some pic for a contest, i pula sibuk cari hadiah tuk wedding n buzday kawan i nanti. lepas habis shopping, i saja lalu kat tempat perfume tu, promoter tu cakap RM100 3botol. perfume yang mahal juga, dorang nak habiskan stok. i terasa nak beli, tapi dalam tangan tinggal RM80 jer. lupa nak tanya L kot2 dia nak beli jugak. i pun dok try2 lah..tetiba ngn xberfikir panjang, i terbeli perfume "winnie d pooh" ciss.. RM49


ni lah perfume kanak2 riang yang i beli. macam dalam pencil box je kan? Padahal boleh jer beli yang lain macam Fcuk ke, Davidoff ker..sengal i time tu.ha3.. then i nampak lah blusher, memang i nak beli pun RM20, tah camner i boleh beli make up kit RM15.. okalah kot..Bloop punya make up..

 senang nak bawak kan?



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...