Monday, 10 October 2011

pencen umur 60thn?

            he3..xdapat i bayangkan bila PM umum yang umur pencen untuk penjawat awam adalah 60 tahun. mak ai..biar betul?? ha3.. memang kenyataan. i kena berkhidmat sehingga umur 60 tahun. sekarang umur baru 26tahun, so ada lagi 34tahun.. 


            yang menjadi persoalannyer, apa akan terjadi dengan i nanti? ye la, kalau umur panjang.. i jadi customer services dengan menjawab tel.. "maaf cu, nenek kurang dengarlah..boleh ulang sekali lagi?" ha3... kalau nak layan walk-in customer pula, sure customer lari atau fikir "biar betul? nenek ni sedar diri ke x? masih bermake up lagi?" hu3.. cuba bayangkan..ha3..


            kalau x larat, mesti berjalan pakai tongkat xpun guna wheel chair..ha3.. jangan kata tunggu umur 60 macam2 sakit..sekarang umur 26 ni pun ada je sakitnyer..macam dah umur 62 pulak.he3..walau apa pun, i harap ada lah rezki i yang lain, moga dimurahkan rezeki i ni untuk naik pangkat atau dapat jawatan yang lain..amin..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...