Monday, 12 September 2011

Mana pergi rakyat Malaysia ni?!

            Semalam i keluar nak g beli barang sikit, dalam perjalanan i ke BJ mall i nampak ramai warga asing. Indon, myanmar, bangla, nepal.. i pun buat xkesah jer.. sampai je kat pengkarangan BJ, i nampak da 2org perempuan lepak kat tepi jalan, pakaian ok nampak macam rakyat tempatan.. bila i lalu je sebelah dengar dorang cakap ngong prong ngen preng.. sah! orang luar. tertipu i dibuatnyer..

            Masuk dalam BJ, pun ramai giler warga asing. i pun belilah barang keperluan kat Mydin.. then nampak ada family ni, cantik je pakaian dorang.. sekali lagi i tertipu, mereka org luar.ciss.. mana g rakyat Malaysia ni? betul ke i kat Malaysia? ke i kat negara len? hurmm.. sekarang ni, indon, myanmar, nepal dah pandai tiru dress up rakyat Malaysia. dulu, dorg dress up macam mana pun, tetap nampak org luar.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...