Monday, 19 September 2011

Bertahankah aku?

            Bertahan kah aku? masih boleh bertahan? sampai bila? ni lah ayat2 yang bermain dalam fikiran i. seksa rasanya bila nak hadap benda ni tiap2 hari. kadang2 rasa nak jerit jer.. tapi buat apa? buat sakit tekak je kan? Lagi lama i keja dekat tempat ni, lagi banyak dosa i buat. DOSA?? ye lah, dah orang xsuka kat i, i pun menyampah kat orang tu, mesti je da benda nak di ngumpatkan.ha3.. jadi, bertambah2 lah dosa i ni kan.

             kadang2 i x ngumpat dorang pun, tapi dah dorang dok cakap kuat2 x hormat orang lain, siap nak ngumpat orang bagai.. jadi bila i terdengar, mestilah i dengan terdetiknya akan cakap dengan sendiri "ish, dorang ni, bising jer, ngumpat semua bagai" jadi mestilah dengan kata2 i tu, dah terpalit dosa..hu3..  Tiap2 hari i berdoa tuk di permudahkan dan dipercepatkan pertukaran i ni. i x happy pun kat tempat orang ni.i derita, sengsara..hu3.. boleh kata tiap2 hari nak g office i malas..malas sangat2.. bila cuti i happy sikit, even dok je kat tempat orang ni. tapi i lagi happy kalau dapat balik kampung n balik KL jumpa my frns n my hubby. kat sini apa pun xda.

            Happy sangat2 bila tengok kerenah family, jumpa kawan2 n my hubby.. tapi bila sampai masa nak kena balik Penang, i rasa malas, rasa sedih n macam2 lagi lah. x happy langsung. n asyik sakit jer..hurmm..susahnyer nak dapat tukar ni...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...