Monday, 8 August 2011

ada hikmahnya..

Setaip apa yang terjadi, ada hikmahnya...
betul tu, apa yang telah terjadi, kita tidak boleh berpatah balik, tak boleh nak undur semula waktu untuk perbetulkannya.. namun apa yang pasti, kita hanya terpaksa berserah, redha dan pelajari dari apa jua kesilapan yang telah berlaku.

kesilapan seperti bergaduh dengan kawan, dan sampi sekarang buat muka toya.. mintak maaf dah, tapi nak rapat semula macam dulu dah xboleh.. so, nak buat camne? redha jer, smua tu ada hikmahnya.
kesilapan dalam bercinta? tu smua biasa jer, lumrah.. he3.. rasa kadang2 macam bodoh jer pilih awek/balak yang macam TUT.. he3.. xpe, yang penting kita dah xda pape ngan dia, sebab ada hikmahnyer..
kesilapan dalam bershopping? ha3.. ni biasa berlaku.. sebab bila dalam kedai tu, rambang mata tengok. tu nak beli, ni nak beli. bila dah pilih, nampak cam cantik.. sampai rumah test balik nampak cam hampeh..ha3.. kalau yang online shopping pulak, dalam pic mmg cantik, "voggy da vase" lagi. sekali bila sampai, kecewa mak tau. kualiti cam tah pape, xsama dgn apa yang di janjikan..he3.. nak wat camner? tadah jer.
kesilapan dalam membuat sesuatu kerja sampi kena maki ngan bos? tu pun lumrah, mana ada manusia yang perfect selain dari tuhan.. cuba tanya bos tu, dia pernah xbuat silap? kalau jawapannyer xpernah, suh dia check doktor.. ye r, mana r tau kot2 dia bukan manusia. ha3.. (tapi robot pun da gak wat silap kn?????)

Apa lagi ekk?? owh, lupa pulak.. disebabkan sekarang ni bulan ramadhan, jadi ramai yang membeli juadah berbuka di luar berbanding dengan masak sendiri.. jadi ada jer yang tertipu dengan peniaga2 yang nak kan keuntungan sahaja.. jadi yang menjadi mangsa adalah pembeli. dapat makanan yang rasanya masam2.. bukan makanan tu memang masam, tapi rupa2nya dah basi kot. apa terjadi? sakit perut lar..ha3.. da jugak yang beli berlebihan, apa terjadi? berlakulah satu pembaziran.. so ni semua ada hikmahnyer..pengajaran, berwaspadalah yer..

apa yang i merepek di pagi hari ni???

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...