Thursday, 21 July 2011

Berat badan bertambah

            Berat badan makin bertambah? owh, TIDAK! lemak2 makin terkumpul, baju2 makin "mengecil".. tumit makin merekah, kulit makin bertambah selulit, muka makin bulat dan sesak nafas pun datang. Bila pakai baju yang comel2 dulu, nampak dah "spare tyre" melempah ruah dah macam big mac burger..he3..

            Terpaksa keluarkan kos beli baju baru, bukan saiz yang sama, tapi saiz yang extra.. (T_T) sedih betul.. memang lah my hubby cakap comel, tapi i yang xsuka sebab berat badan dah nak hampir ke obes.. nanti bertambah2 penyakit yang datang. Nak tambah berat memang senang, nak turunkan punyalah susah, liat cam getah scrub. Ha3.. macam2 cara dah buat, ubat? xpayah cakap, pun bermacam2..senaman? ha3..salah sendiri sebab x consistent dengan senaman tu..

            Tapi i tengok orang len yang chubby2 ni dress up, ok jer..cute je tengok. i try gak dress up cam diaorang, tapi result jadi cam tah pape jer..sedihnyer..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...