Thursday, 14 July 2011

Ada Aku Kesah (A.A.K)

            A.A.K singkatan dari Ada Aku Kesah? kenapa i tulis macam ni? sebab ni nak menceritakan perihal orang2 sekeliling i. nak di jadikan cerita...

            Pada suatu hari (ceh,cam dlm buku cerita lak) i lepak dlm bilik L, sembang2 kosong sementara tunggu L kemas bilik dia (dlm hati :cepat r L,lapar dah ni) tiba2 datang seorang umat manusia ni ke depan pintu bilik L (xpernah2 dia datang time i ada, time ni lak dia muncul) lalu dia pun berkata "L, cantiknya u punya bilik pandai u hias" (sambil tangan dia goyang2 menunjukkan sesuatu di tangannya) i nampak apa yang ada kat tangan umat manusia tu, tapi i wat bod jer sebab malas nak layan.

           Lalu tanpa diduga, L menegur "wah, pakai I-phone baru meh?" (dalam hati i : kenapa r L ni g tegur, sure kembang idung dia) umat tu pun cakap "a'ah, I-phone baru" tiba2 perkataan ni keluar sepontan dari mulut i "aik, akak datang kat sini semata2 nak tunjuk phone baru ker?" dia terus menjawab "a'ah, nak tunjuk tel baru" (sambil memasukkan I-phone nye dlm casing, pastu dia blah camtu) ha3.. kelakar sungguh.

           macam2 perangai ada. i pun sebenarnyer lebih kurang jer cam umat tu, tapi style i len i akan buat "ni aku da beli jam" atau "he3..ni r kasut yang aku nak sangat tu,akhirnya berjaya jugak". kan sama jer i dengan umat tu, cuma presentation jer len. tapi cara umat tu tunjuk cara halus cam ala2 anak mami.. juz i ni jer cara kasar.ngeh3.. tapi apa pun, sebenarnyer kita semua sama..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...