Thursday, 28 July 2011

shopping on9

hari tu i dgn L order beg on9..nampak cam cantik jer..so, kami pun beli sebab offer beli satu RM38, beli 2 RM70. so, hari ni dapat lah beg tu (kitaorang ambil sendiri dengan org tu)..ni lah hasilnyer..
ok je lah yang i dapat katakan..ha3..

Wednesday, 27 July 2011

shopping lagi~

terasa nak menambahkan lagi koleksi
kasut yang colourful he3.. <3



my playboy..he3..bestnyer bau spice ni..

Tuesday, 26 July 2011

Hati yang Hitam

Wah.. ada bau semacam je ni..bau busuk r..ha3..bau hati busuk. rasa2 busuk gak hati i ni..hitam dah rasanya. Sedar xsedar, makin lama i keja kat sini, makin busuk hati i..hitam sama saje ngn dorg. Sering beprasangka buruk, kutuk mengutuk satu sama lain dan sering benci membenci sesama umat.

"Ya Allah, Kau kuatkanlah aku ini. Kau berikanlah kesabaran dan sucikanlah hatiku yang sudah gelap ini".

I ni jenis kalau orang dah stat usik i, memang i balas balik. Tu lah masalahnyer.. ye lah, kalau i mintak tolong, haram dorang nak tolong ada je alasan kadang2 siap tinggi suara lagi. So, it's paly back time. Ambik kau bila i pun menjawab balik.I buat macam mana dorang buat kat i. Ha3.. (keluar dah tanduk ni) so, don't mess with me!

Saturday, 23 July 2011

Jco..makan lagi

Jumaat lepas, lepas penat bershopping, i dgn L teringin nak makan yogurt lagi, so kitaorg pun g ke Jco.. beli donut 2, n yogut freez tu..
ni r hasilnyer..
pastu ni donutnyer
he3..

sepetang bersama kawan2..

sebenarnyer pic2 yang i upload ni dah lama..pic sebelum H bertukar ke sarawak, jadi saja jer nak memenuhkan blog n membuangkan masa i ni..ha3..
berjalan2 di penang

Thursday, 21 July 2011

Berat badan bertambah

            Berat badan makin bertambah? owh, TIDAK! lemak2 makin terkumpul, baju2 makin "mengecil".. tumit makin merekah, kulit makin bertambah selulit, muka makin bulat dan sesak nafas pun datang. Bila pakai baju yang comel2 dulu, nampak dah "spare tyre" melempah ruah dah macam big mac burger..he3..

            Terpaksa keluarkan kos beli baju baru, bukan saiz yang sama, tapi saiz yang extra.. (T_T) sedih betul.. memang lah my hubby cakap comel, tapi i yang xsuka sebab berat badan dah nak hampir ke obes.. nanti bertambah2 penyakit yang datang. Nak tambah berat memang senang, nak turunkan punyalah susah, liat cam getah scrub. Ha3.. macam2 cara dah buat, ubat? xpayah cakap, pun bermacam2..senaman? ha3..salah sendiri sebab x consistent dengan senaman tu..

            Tapi i tengok orang len yang chubby2 ni dress up, ok jer..cute je tengok. i try gak dress up cam diaorang, tapi result jadi cam tah pape jer..sedihnyer..

Tuesday, 19 July 2011

Tutti Frutti

             Hari ni lunch i dengan L makan kat tepi pantai menghadap pulau jerjak. L macam biasa sama dengan S suka makan laksa. i pulak xda menu len sure mee hon sup.he3.. pas makan, kami g mencari desert lak..lalu ternampak Tutti Frutti. apa lagi, cari punya cari parking (penang cam hampeh jer nak park kereta) jam 1.45 petang baru dapat. ha3..yang kelakar, i dengan L first time nak makan, so xtau nak buat cmner (buat malu jer). maka, ni r hasilnya...



my first Tutti Frutti
ha3.. kos tuk first time ni adalah sebanyak RM25.00 ngeh3..sungguh lawak

Sandwichku..

            Sandwich,sandwich.. siapa nak beli sandwich? RM1.50/pac..he3.. pada 11/7/2011 bermulalah sesi i menjual sandwich kat koperasi office i. i ni dah r jenis susah nak bangun pagi, dah kena bangun kul 5.00pagi tuk wat sandwich. sedap ke sandwich yang i buat? entah lar..i rasa xsedap.ngeh3..

Saturday, 16 July 2011

Shop till u drop

            He3.. rasa nak shopping jer semalam. so i pun belilah something yang i memang nak pakai n sekaligus shopping yang merealist tensyon i ni (dan juga menghabiskan duit..he3..)


i saja beli beg besar ni sebab nak sumbat baju senangkan..he3.. tengah sales kat Padini 50% so, i grab 1 ler..he3..


benda ni lak tgh hot sekarang.  senang nak buat hair bun guna "magic hair bun" ni.  tapi yang sedihnyer, i xreti guna..takat buat bun jer wat pe.padahal macam2 hair stile leh wat (yang i tengok kat kedai semalam) ciss.. bazir jer.

seluar ni lak i beli kat Brands Outlet jer.. he3.. S, akhirnye i beli jugak tanpamu di sisi..i beli dengan L semalam. my hubby xbrapa suka sebab seluar ni fit, tambah lagi i dah mok sure r dia xbagi pakai sebab montok sgt.ha3..

 rantai ni i beli sebab accessories i banyak dah i buang sebab berkarat.ha3..

ni  namanyer xda keje..

Thursday, 14 July 2011

Ada Aku Kesah (A.A.K)

            A.A.K singkatan dari Ada Aku Kesah? kenapa i tulis macam ni? sebab ni nak menceritakan perihal orang2 sekeliling i. nak di jadikan cerita...

            Pada suatu hari (ceh,cam dlm buku cerita lak) i lepak dlm bilik L, sembang2 kosong sementara tunggu L kemas bilik dia (dlm hati :cepat r L,lapar dah ni) tiba2 datang seorang umat manusia ni ke depan pintu bilik L (xpernah2 dia datang time i ada, time ni lak dia muncul) lalu dia pun berkata "L, cantiknya u punya bilik pandai u hias" (sambil tangan dia goyang2 menunjukkan sesuatu di tangannya) i nampak apa yang ada kat tangan umat manusia tu, tapi i wat bod jer sebab malas nak layan.

           Lalu tanpa diduga, L menegur "wah, pakai I-phone baru meh?" (dalam hati i : kenapa r L ni g tegur, sure kembang idung dia) umat tu pun cakap "a'ah, I-phone baru" tiba2 perkataan ni keluar sepontan dari mulut i "aik, akak datang kat sini semata2 nak tunjuk phone baru ker?" dia terus menjawab "a'ah, nak tunjuk tel baru" (sambil memasukkan I-phone nye dlm casing, pastu dia blah camtu) ha3.. kelakar sungguh.

           macam2 perangai ada. i pun sebenarnyer lebih kurang jer cam umat tu, tapi style i len i akan buat "ni aku da beli jam" atau "he3..ni r kasut yang aku nak sangat tu,akhirnya berjaya jugak". kan sama jer i dengan umat tu, cuma presentation jer len. tapi cara umat tu tunjuk cara halus cam ala2 anak mami.. juz i ni jer cara kasar.ngeh3.. tapi apa pun, sebenarnyer kita semua sama..

Wednesday, 13 July 2011

Sakit Hati

            Kenapa kita perlu sakit hati? adakah disebabkan perbuatan orang lain atau masalah kita sendiri? setiap orang akan ada terdetik perasaan sakit hati..jangan cakap anda xpernah ada perasaan sakit hati walaupun sekali..sebab kita manusia yang tidak sempurna. sakit hati bila kita di perlakukan seperti itu, namun pernahkah anda terlintas di fikiran yang anda juga ada membuat seseorang sakit hati dengan anda samada secara sengaja atau tidak?

            Ada sesetengah orang, ada terpalit sedikit perasaan sakit hati dengan perbuatan orang lain, namun dia mampu mengatasi perasaan tersebut dengan segera.  tapi, mampukah kita? ada sesetengah orang sakit hati sehingga menyimpan perasaan dendam. perasaan sakit hati ni sama juga dengan perasaan marah yang membuak2.  (xelok tuk kesihatan, leh kena darah tinggi / heart attact ni)

             Namun, i jugak macam manusia lain ada perasaan sakit hati pada orang lain sampi menyampah tengok muka umat manusia tu. Tapi perlu diingatkan, kalau kita xsuka dekat seseorang tu, orang tu 10x xsuka kat kita tau. Itu juga i motivasikan diri ni supaya jangan melampau-lampau xsuka kat orang sebab orang tu tah berapa kali ganda menyampah ngan i ni.ha3.. kesimpulannya, sakit hati macam mana pun, benci macam mana pun, terpaksa tadah n doa semoga hati ni xgelap dan di jauhkan dari perasaan itu.

sakit hati betul!

Tuesday, 12 July 2011

Estrella - stay

Sound straight from the twilight
Has me up all night
I can't fall asleep 'cause I keep thinking of you
And I saw a shadow outside my window and it's you.

[Chorus]
All my sorrows flew away
Hush, keep quiet, hear me say
I don't ever want you to go
Please stay
With the moonlight dancing free
And there's no one but you and me
There's no reason to go astray
Please stay.

Making up a story
It's the way you're looking at me
If you think that this is funny, it's just you.


Try and think about it,
If you're heart is closed don't lock it,
Keep your keys back in your pocket,
Think this through.

[Chorus]

Please stay with me
Just stay with me
and I will take you to Foreverland
Just stay
http://youtu.be/0BtEfg-9bmE

Friday, 8 July 2011

DUIT

            Duit.. cerita fasal duit memang banyak ceritanya..masa nk lahir melihat dunia ni guna duit, semasa kita hidup lagilah banyak guna duit, masa nak meninggal pun guna duit juga..kesimpulannya smua nak guna duit, xda free pun dalam dunia ni. ye lah, nak masuk tandas pun bayar kan? dulu 20sen jer sekarang dah jadi 30sen..smua gara2 isu kenaikan harga barang tu dan ini..

           Orang miskin selalu di tindas sebab mereka tiada duit, mereka kurang pendapatan dan sebagainya..semua isu duit. Manakala orang kaya pula sering di tindas oleh orang setaraf atau rakan baik sendiri..semua isu duit. Duit adalah segalanya, betul ke? duit boleh beli macam2, betul ke? memang kita sering nafikan yang kita xboleh membeli kasih sayang, cinta, maruah.. tetapi bagi orang yang ada kuasa & duit, mereka kata ya. sebab duit boleh beli kasih sayang, cinta dan maruah seseorang. (sungguh zalim orang itu) itu sebab bermacam-macam cerita yang kita tengok sekarang dalam drama melayu..smua bukan saja lakonan semata-mata,tetapi dari rialiti juga.

           Cakap fasal duit lagi, memang gaji kita besar mana pun, mesti xcukup juga..betul x? ni terjadi dekat kita smua termasuk i. he3..bila nk cukup? xkan cukup..jadi haruslah bersyukur dengan apa yang kita ada..(tadah je lar)

         

Wednesday, 6 July 2011

Kehilangan

               Sin Chan kucing kesayangan i dah mati pada 23.6.2011 sedihnyer.. kucing i yang kemetot, ekor pendek, suka makan durian n bila panggil nama dia, dia toleh n belari2 datang kat i. hurmm.. kucing yang lain hampeh jer, bila panggil wt derk.ceh! tapi nak wt cmner..dia mati sebab dah tua n kena virus apa tah.i xdapat tengok sebab duk jauh..tu pun adik i MMS pic sin chan time dia nazak..sedihnyer..

TIDUR

            Ngantuknyer ari ni.. nak buat keje pun tersengguk-sengguk. tu yang layan blog jap.ha3.. (mencuri masa bekerja) esok penang cuti, so esok cuti leh bangun lewat.ngeh3.. :P  ooppss..dapat kol dari S, dia ckp nk datang rumah lepak2 sebab H nak berangkat ke srawak ujung minggu ni. jadi xleh bangun lewat.

            hurrmm.. ada petua x camna nak hilangkan ngantuk ni?? macam2 dh cuba buat,tapi masih ngantuk lagi (+_+) bagi i ubat hilangkan ngantuk ni satu jer, iaitu TIDUR lagi mujarab..ha3.. tapi pelik jugak, xcukup tido ngantuk, terlebih pun ngangtuk..nk bagi cukup2 xboleh buat pulak..he3.. jadi i rasa i nak tido lah..nite uolls

Tuesday, 5 July 2011

Because you ♥ me - Celine Dion

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


I'm everything I am
Because you loved me

Pit Bull - Pause


dengar saja lagu dari Pit Bull ni,  rasa nak goyang jer.. (>_<)

Pertemuan & Perpisahan

            Seperti yang kita tau, setiap pertemuan pasti ada perpisahan.. macam tu juga dalam hidup i ni. i bru je kenal dengan sorang kawan ni (walaupun i dah kenal lama, tapi baru tahun ni rapat dengan dia) xsampai 4bulan dah dia dapat tukar. sedih jugak sebab hilang sorang kawan.  tapi, life must go on.. i still ada house mate (H) n sorg lagi office mate (L) tuk g makan sama-sama.hu3..
   
            Tapi hari tu (28/6/2011) i dapat sms H, dia cakap dia pun dapat tukar ke Sarawak..aduss.. sakit tenat ni sebab fikir sewa rumah naik (sebab kongsi 2org jer) n hilang lagi sorang member.. dalam minggu ni pulak, L bercuti di Sabah dah i tinggal sorang2.. xpe, bukan xboleh hidup sorang2 ni..dulu masa keja swasta boleh je i lepak sorang2, makan sorang2, shopping sorang2..bila start keja gov ni je ngada-ngada sikit..getis.ha3..


            Makin hari, makin tekanan i rasa sebab kawan-kawan yang lain dah dapat tukar, tinggal i dengan L. hope, i dapat tukar dulu, sebab kalau L tukar dulu, alamatnya i lagi tekanan lar..ngeh3.. (jangan marah L) sunyi sepi je rumah sewa i nanti sebab Y memang suka layan laptop dia, i lak suka tengok cartoon (tapi tv dah xda, nganga je lah depan tingkap) nak g shopping, kena fikir fasal $ pulak..semua melibatkan $ hurmm..


            Ucapan i pada S & H, semoga kalian happy di tempat keja baru..doakan i dapat tukar yer..hu3..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...