Monday, 16 May 2011

gila kuasa

                     gila nama, gila kuasa, gila harta.. semua gila..  pernah dengar kan lirik lagu ni? hu3.. ni i nak cite fasal orang gila kuasa. i agak gerun sikit kat orang yang macam ni. kenapa? sebab benda ni terjadi kat tempat keja i.. orang ni dia di beri sedikit kuasa, dia kadang2 ok, kadang2 hangin 1 badan (walaupun xda angin) dia ni gila sikit, kalau dia xsuka kat seseorang tu, dia xkan tolong orang tu, x kiralah dalam penjawatan ke, apa ke..dia akan bagi orang tu merana. memang sadis betul. dia agak gila kuasa jugak bila kuasa yang di beri disalahgunakan. macam2 dia buat, lepas tu xmengaku dia yang buat benda2 yang x senonoh tu siap cakap "ni semua fitnah, ni melibatkan maruah saya" ceh! maruah konon..dia yang x betul, buat apa nak salahkan orang lain? pandai betul di memutar belitkan cerita.. hurmm.. macam2 manusia ada kan?

berkirakah aku?? memilihkah aku??

            nape tajuk i macam ni?  sebab ada segelintir staff kat opis i ni dok mengata i dari belakang.. mana xsedih n terasa bila ada orang mengeluarkan statment cakap i ni memilih, cakap dalam meeting lak tu. mentang2 i xmasuk dalam meeting tu, leh lah pulak mengata i.  meeting tu berkenaan dengan perlantikan AJK kat opis i ni, smua gara2 5s.  dah lah tu siap banding2kan i dengan sorang lagi customer service iaitu kawan i sendiri.  dia boleh cakap "ha, kalau F tak pe, jangan dina, dina tu memilih sikit" adus.. terasa sungguh i bila dia cakap macam tu..lepas tu pulak statment dia di sokong oleh orang lain.  nape diaorang ni? benci sangat ke dengan i? i ada buat salah ke? dah tu pulak sejak dari hari tu, sampailah sekarang ni, bila ada apa2 aktiviti, nama i x tersenarai langsung dalam AJK. i x kesah pun, tapi benda tu masuk pulak dalam SKT. selain dari tu, ada jugak orang kata i ni pemalas..aduss.. lagi sakit dengar. di sebabkan si F ni banyak orang ambil dia jadi AJK, masuk sana, masuk sini jadi jumlah kursus dia dah lebih dari 10hari..i pulak masa tu baru jer 2hari..( sedihnyer..) i pun cakap lah dekat pegawai tu yang i nak apply kursus lagi, n kawan i tu dia x nak dah sebab dah banyak hari.. boleh lah pulak pegawai tu cakap "tu lah hang, hang ni pemalas tu sebab x banyak kursus" aduss.. sekali lagi i terhiris.  x tau lah kot dia gurau ke apa, tapi dah nak buat macam mana, bukan i x nak g kursus.. masalahnyer xda kursus.. sekarang ni i dah cukup 10hari kursus, tapi ni nak tambah lagi..bosan dok opis..i lagi suka g kursus jer dari ngadap muka2 orang2 yang xsuka dekat i kan?


          di sebabkan kes ni, i macam malas dah nak bercampur dengan orang2 opis yang hipokrit.  sakit hati n otak kalau nak pikir benda2 ni.. tapi muka2 ni jugak lah yang i kena hadap sampilah i dapat tempat untuk bertukar ke tempat lain.. x kesahlah diaorang x suka kat i pun, diaorang ke yang tanggung smua idup i? x kan?

Wednesday, 11 May 2011

up date

             Dah lama x up date blog.. maklum r sejak akhir2 ni agak sibuk sikit n xbrapa sihat. ni pun masih lagi batuk2 n seseme..hu3.. rasa malas je nak datang office dengan keje yang xakan habis..bos lak asyik outstation jer (bestnyer g outstation, jelesnyer..) keje yang ditinggalkan oleh bos menimbun sampai xnampak muka..hu3..

             Bestnyer kalau dapat bercuti.. rehat2kan minda.. hurmm..cepatlah bulan 12 nak bercuti dengan family n my hubby..hu3..family day kali ni hope meriah macam tahun sebelum2 ni.. tenang fikiran bila tengok pemandangan yang cantik, makan ramai2, gaduh2 manje ngn family.. tapi nak seronok, kenalah kumpul RM dulu, kalau x, duk rumah jer..

           
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...