Wednesday, 30 March 2011

tekanan dengan tempat kerja,bos & ...

i pasti ramai org ada tekanan dgn smua benda kn? ada yg tertekan dgn kesempitan hidup, tertekan dgn perhubungan, tertekan dengan tempat kerja dsbg.. tapi kali ni, i nak share tentang tekanan tempat kerja..
setiap org ada macam-macam ragam.. ada yg suka membuli, ada yg kena buli.. ada yg suka membanggakan diri, ada yg merendahkan diri.. jadi anda dlm katagori mana? i ni dalam katagori yg kena buli..hu3.. pecaya x? sbb i ni jenis lembut hati,tapi keras kepala..(camna tu?? pelik kan??)
  • tertekan dengan tempat kerja yg jauh dari family (dlu masa muda2, tym blajar x kesah duk bejauhan dgn famly..he3..) pastu lak, tempat x best..
  • tertekan dgn rakan sekerja.. org ni macam2 jenis ada.. yg sering wujud adalah "kuih talam" (talam bermuka2 bkn dua muka lagi dah) yg suka bz body hal org (myb terlalu caring sgt ngn org kot) ..
  • tertekan dgn bos (x kira yg lelaki ke, perempuan ke smua sama) bos yg kejap2 ok, kejap2 x.. hangin satu badan..
  • tertekan dgn kesemua diatas.. (tu adalah situasi i skarang ni)

situasi yg sering dialami oleh i
jadi, u all pulak dalam situasi mana? ke ada yg nak tambah? hurmm..kalau dulu keja swasta, i jadi job hoppes.. bila x tahan, i blah..hu3.. tapi bila dah masukan kaki ke gov ni, terpaksa tadah jer.. (nak tukar..) so, kepada sesiapa yang x puas hati dengan coretan i ni, i mintak maaf, sebab ni sekadar luahan perasaan sahaja..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...