Thursday, 31 March 2011

situasi di pejabat

isu kat office lagi...
kali ni i nak kongsi cerita tentang keadaan kat tempat i keja..i punya jawatan adalah pegawai khidmat pelanggan (customer services), tugas i adalah jawab call, transfer call, make a call.. ada jugak buat adauan pelanggan, menjawab sebarang pertanyaan/masalah pelanggan yg walk-in atau on line.terima surat/bungkusan, up date directory tel ... tapi disebabkan kat tempat i ni CS ada 3org, jadi yg senior duk lah kat kaunter utama.. yg ke-2 duk kat kaunter hal pelajar & i pulak di campakan ke bilik Timbalan Pengarah (TP) as his PA. sepanjang i keja dgn TP, dia ok & i pun senang keja dgn dia..tapi yg i x tahan, bukan dgn dia,tapi dgn org len..org sekeliling i.diaorg punya arahan mengalahkan bos i.bos i x cakap pape pun..diaorg yg lelebih..im only follow my bos oder ok! nk ikut prosedur lah, nak ikut tu lah,ini lah..tu x kena lah,ini x kena lah..so,juz show me d way, n how should i do if this n that that i do is wrong.tapi x, juz cakap salah tapi x nak tolong. apa kes?
i pun bukan nak kata apa, kadang2 rasa diri ni cam org penting..ha3..ialah sebab ramai sangat bos..TP bos i, EO bos i, org ni bos i,org itu pun bos i.. smua cari i bila i hilang..(kalau org lain hilang x kesah pun,i x boleh pulak) sakit hati sebenarnyer..selalu jer i maki hamun (dalam hati) lepas tu i motivate diri cakap tu smua nak bagi i belajar..belajar bukan sahaja dari kesilapan,tetapi dapat belajar benda baru..i ni pun jenis cepat bosan dengan satu kerja saje..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...