Thursday, 31 March 2011

Lirik Lagu Zivilia Band – Aishiteru (i ♥ u)

masa lunch tadi kat restoran nasi padang, i tgh makan bakso n minum es tele'.. tiba2 keluar lagu yg my hubby suka dekat restoran tu.. i pun teringat kat dia n trus call...ni r lagu dia..

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana
[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan
Back to [*][**]
Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali
Kimita tuokukitemo Kiminoi shuaguaratala Shiniteruyo shiniteruyo
Back to [*][**]
Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru

situasi di pejabat

isu kat office lagi...
kali ni i nak kongsi cerita tentang keadaan kat tempat i keja..i punya jawatan adalah pegawai khidmat pelanggan (customer services), tugas i adalah jawab call, transfer call, make a call.. ada jugak buat adauan pelanggan, menjawab sebarang pertanyaan/masalah pelanggan yg walk-in atau on line.terima surat/bungkusan, up date directory tel ... tapi disebabkan kat tempat i ni CS ada 3org, jadi yg senior duk lah kat kaunter utama.. yg ke-2 duk kat kaunter hal pelajar & i pulak di campakan ke bilik Timbalan Pengarah (TP) as his PA. sepanjang i keja dgn TP, dia ok & i pun senang keja dgn dia..tapi yg i x tahan, bukan dgn dia,tapi dgn org len..org sekeliling i.diaorg punya arahan mengalahkan bos i.bos i x cakap pape pun..diaorg yg lelebih..im only follow my bos oder ok! nk ikut prosedur lah, nak ikut tu lah,ini lah..tu x kena lah,ini x kena lah..so,juz show me d way, n how should i do if this n that that i do is wrong.tapi x, juz cakap salah tapi x nak tolong. apa kes?
i pun bukan nak kata apa, kadang2 rasa diri ni cam org penting..ha3..ialah sebab ramai sangat bos..TP bos i, EO bos i, org ni bos i,org itu pun bos i.. smua cari i bila i hilang..(kalau org lain hilang x kesah pun,i x boleh pulak) sakit hati sebenarnyer..selalu jer i maki hamun (dalam hati) lepas tu i motivate diri cakap tu smua nak bagi i belajar..belajar bukan sahaja dari kesilapan,tetapi dapat belajar benda baru..i ni pun jenis cepat bosan dengan satu kerja saje..

Wednesday, 30 March 2011

Just Can’t Get Enough - Black Eyed Peas

Boy I think about it every night and day
I’m addicted wanna jump inside your love
I wouldn’t wanna have it any other way
I’m addicted and I just can’t get enough

I just can’t get enough (4x)
Honey got a sexy all steamin
She givin hotness a new meanin
Perfection mama you gleamin
Inception you got a brother dreamin dreamin

Damn baby I’m feignin
I’m trynna holler at you, I’m screamin
Let me love you down this evenin
Love you love you ya you know you are my demon

Girl we could form a team and
I could be the king you could be the queen and
My mind’s dirty and it don’t need cleanin
I love you long time so you know the meanin

Oh baby I can’t come down
So please come help me out
You got me feelin high and I can’t step off the cloud
And I just can’t get enough

Boy I think about it every night and day
I’m addicted wanna jump inside your love
I wouldn’t wanna have it any other way
I’m addicted and I just can’t get enough

I just can’t get enough (4x)
Honey got me runnin like I’m flow joe
Signs her name on my heart with an X-O
Love’s so sweet got me vexed oh
I wanna wish it right back like presto, yes

Meantime I wait for the next time
She come around ‘fore I toast to the best time
We all the while back and forth on the text line
She got me fishin for her love I confess I’m

Somethin bout her smile and that combo
Got me high and I ain’t comin down yo
My heart’s pumpin out louder than electro
She got me feelin like Mr. Roboto

Oh baby I can’t come down
So please come help me out
You got me feelin high and I can’t step off the cloud
And I just can’t get enough

Boy I think about it every night and day
I’m addicted wanna jump inside your love
I wouldn’t wanna have it any other way
I’m addicted and I just can’t get enough

This is mega switch up
Switch up (2x)
I just can’t (Switch up)

Not sunk in your bed rock
Caught up in your love shock
Knocked Out by your cold shot
I’m stuck in your head li (Switch up)

Can’t get out won’t when
Makin me feign, give it to me
I want it all, know what I mean
Your love is a dose of ecstasy (Switch up)

Addicted, I can’t get, away from
You, afflicted, I need it, I’m missin (Switch up)
I want your love right next to me
And I can’t, Erase ya out of my memory (..mory)I just can’t (Switch up)




my pumpkin ♥

tekanan dengan tempat kerja,bos & ...

i pasti ramai org ada tekanan dgn smua benda kn? ada yg tertekan dgn kesempitan hidup, tertekan dgn perhubungan, tertekan dengan tempat kerja dsbg.. tapi kali ni, i nak share tentang tekanan tempat kerja..
setiap org ada macam-macam ragam.. ada yg suka membuli, ada yg kena buli.. ada yg suka membanggakan diri, ada yg merendahkan diri.. jadi anda dlm katagori mana? i ni dalam katagori yg kena buli..hu3.. pecaya x? sbb i ni jenis lembut hati,tapi keras kepala..(camna tu?? pelik kan??)
  • tertekan dengan tempat kerja yg jauh dari family (dlu masa muda2, tym blajar x kesah duk bejauhan dgn famly..he3..) pastu lak, tempat x best..
  • tertekan dgn rakan sekerja.. org ni macam2 jenis ada.. yg sering wujud adalah "kuih talam" (talam bermuka2 bkn dua muka lagi dah) yg suka bz body hal org (myb terlalu caring sgt ngn org kot) ..
  • tertekan dgn bos (x kira yg lelaki ke, perempuan ke smua sama) bos yg kejap2 ok, kejap2 x.. hangin satu badan..
  • tertekan dgn kesemua diatas.. (tu adalah situasi i skarang ni)

situasi yg sering dialami oleh i
jadi, u all pulak dalam situasi mana? ke ada yg nak tambah? hurmm..kalau dulu keja swasta, i jadi job hoppes.. bila x tahan, i blah..hu3.. tapi bila dah masukan kaki ke gov ni, terpaksa tadah jer.. (nak tukar..) so, kepada sesiapa yang x puas hati dengan coretan i ni, i mintak maaf, sebab ni sekadar luahan perasaan sahaja..

Tuesday, 29 March 2011

kusus kahwin

TARIKH DAN JADUAL KURSUS KAHWIN ASTANA MUKMIN

May 2011: 30 April-1May/7-8hb/14-15/21-22/28-29 ( Dibuka Untuk tempahan juga)
*Dibuka pada setiap minggu ( hari Sabtu dan Ahad )
Tempat : No-7-1, Jalan Wangsa Delima 12, D’ Wangsa 53300 Kuala Lumpur (Berhadapan Wangsa Walk Shopping Complex)
Masa : Sabtu:    2.30ptg – 7.00ptg & Ahad:    9.00pg – 6.45ptg
Bayaran Kursus: RM 80.00 dibayar semasa pendaftaran
Pakaian Lelaki: Menutup Aurat dan Sopan (Digalakkan memakai baju berkolar)
Pakaian Perempuan: Menutup Aurat Dan Bertudung
Dokumen Yang Perlu Dibawa: 1 Keping Salinan IC depan belakang
Tempahan: Anda boleh mendaftar atau WALK-IN pada hari kursus atau membuat tempahan/booking pada tarikh yang dikehendaki.  SMS Nama dan Tarikh untuk menempah kursus kepada:
0192235067 – Azmal
0192770027 – Eizan
Nota: Peserta diminta membuat tempahan/booking awal bagi mengelakkan tempat yang dijangka akan penuh dari minggu ke minggu.


hu3.. i nak g kursus ni..ada sesiapa y sudi teman? my hubby dh ambik tym dia study dlu.. hurmm.. (-_-) sedih..

Monday, 28 March 2011

resepi

mee kungfu

MEE KUNGFU 

bahan A
500 gm mee kuning
5 biji telur [ dipukul]

Bahan B
100 gm udang basah [buangkan kulit]
150 gm ayam [dihiris]
1 biji panjang fish cake [potong nipis]
3 ulas bawang putih [dicincang]
100 gm brokoli [dipotong]
100 gm bunga kobis [dipotong]
100 gm carrot [potong kecil dan panjang]
5 tangkai baby corn
2 sudu besar minyak masak
2 s/b tepung jagung ]
1 cawan air ] bancuhkan
1 cawan air rebusan ayam
2 s/b sos tiram
1 s/b lada sulah
garam
minyak

Cara:
1. Panaskan minyak dan goreng telur dan mee dalam kuantiti sikit [satu portion untuk 1 pinggan] hingga agak garing. Ketepikan.
2. Tumis sedikit bawang putih hingga agak garing dan masukkan ayam, udang dan fish cake.
3. Masukkan air rebusan ayam bersama lada sulah, sos tiram, baby corn dan carrot.
4. Masukkan tepung jagung yang telah dicampur air dan kacau-kacau supaya tepung tidak bergentel.
5. Campurkan brokoli dan bunga kobis. Tutup api dan kacau.
6. Tuang kuah ke atas mee dan hidangkan. Sedap dimakan panas-panas.
 sabtu hari tu, i wat mee kungfu..baru 1st tym buat..ok r..leh tahan.. resepi i ambk dr internet..




TRIFFLES Bahan-Bahan:
1 bungkus kek swiss roll
1 kotak agar-agar segera (Lady's Choice) - perisa strawberry
1 tin fruit cocktail
2 sudu besar tepung kastard
3 sudu besar gula
3 cawan susu segar

Cara:
1. Campurkan tepung kastard, gula dan susu dan masak sehingga menggelegak dan kepekatan. angkat dan biar sejuk.
2. Potongkan kek swill roll dan susun ke dalam bekas [kalau nak cantik..masukkan dlam bekas kaca..nanti nampak lapisan triffle ni] sehingga penuh.
3. Kemudian ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi.
4. Tuangkan kastard tadi keatas kesemua kek sehingga rata.
5. Taburkan buah cocktail keatas kastard tersebut.
6. Bancuh agar-agar segera mengikut arahan yang telah disediakan dan tuangkan keatas buah cocktail tadi.
7. Masukkan ke dalam peti sejuk.

yg ni pun i buat hari sabtu ari tu..ha3.. sedap..hu3..thanks kpd tuan punya resepi dr internet (hanieliza).

kursus oh kursus

hari tu i attend kursus SPSS kat Politeknik Kulim (15&16 Mac 2011) mula-mula blajar ok r sbb refresh blk apa y penah i study dulu.. tapi masuk hari kedua, ni r rumus2 y i pening..hu3..memang i angkat bendera putih sbb tak faham..hu3..

Thursday, 24 March 2011

he's my soul..
             every tym m feeling down,he d 1 who gv me a 
             strength. hope our relation ll b 4eva.. 

apa erti kawan

Kawan

Artist: Ruhil                                                             
Kawan... apa erti sayang
Jika hati tak senang
Kawan... apa erti kasih
Jika kau tersalah pilih

Kau... pandai bercerita
Surat panjang berjela
Kita tak pernah bersua
Aku tak suka berncinta

Apakah ertinya ini
Mengganggu akal dan hati                                                            
Lupakan saja, lupakan diriku
Kita di bangku sekolah lagi...
                                                                                         
Hei! Jangan buang masa
Dengan berkhayal saja                                                  
Kawan lihat masa depan
Masih jauh di hadapan

Hei! Jangan main api
Nanti membakar diri
Ilmu harus kita cari
 
Kelak kita takkan rugi
lagu kawan ni mengingatkan i tentang kawan..i ada rmi kwn sepanjang life i ni..mcm2 kwn i ada. y nakal,y alim..xsemestinya kwn y nakal tu smuanya teruk.i ada kwn y nakal,i pnh je tgk dorg "stim" tp alhamdulillah, dorg xajar n i pn xtejebak.lagi dorg mrh ada la sb dorg takut,kalau kena rush i pn kena. kwn y alim pn ada..bagi i, kwn y plg teruk adalah kwn y nampak lembut,sopan (pijak semut pn xmati) last2 hatinya busuk sungguh.ya Allah..hanya Allah je yg tau perasaan i ketika dikhianati oleh dia. dulu dia lah kwn plg rapat,mmg dia ada tolong i susah senang.tp hanya sb lelaki,dia berubah.betul org ckp (bkn i ckp) sbb cinta,manusia berubah.

hasil nukilan my ♥♥


Mimi, i & Natt

lukisan ni d lukis oleh my hubby.. ni kat kursus induksi bln11 2010. tym ni awal2 pekenalan i dgn dia.dia asyik lukis dr blakang sb i duduk depan dia, n dia pun susah nk nampak wajah i ni.ahaks!! :P

my 1st post

d chubby bb boy ~ kalau la i ada ank mcm ni,xterdaya nk dukung..hu3..bby ni berat 10kg n bru jer 7bln. ank buah my fren..but he so cute rite?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...